MATERIAALTIPS

Hieronder vind je alles wat je nodig hebt bij het kiezen van het juiste snowboard materiaal. 

Bekijk assortiment

HEt kiezen van het juiste materiaal

Snowboards

Veiligheid

Kleding

tassen/accecoires

Zoals eerder genoemd op de home-page is materiaal erg belangrijk. Op deze pagina geven we uitleg van wat er allemaal bij materiaal komt kijken. Vervolgens kan je met onze tips een kijkje nemen op onze assortimentspagina. Daar kom je door op onderstaande knop te klikken. 

We geven eerlijk en oprecht advies. En ik hoop dat je als lezer wat leert op het gebied van snowboarden. Het is onze passie en deze brengen we bij Boardinfo graag over. 

 

 

kopen van een snowboard

Welke keuze komt er kijken bij het kopen van een snowboard? Hiernaast zullen we het haarfijn uitleggen. 

De vragen die hierboven benoemd zijn kunnen je erg goed op weg helpen. Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord is het van belang om op de hoogte te zijn van de verschillende technieken. 

De belangrijkste technieken benoem ik hieronder:

Camber: Deze snowboards zijn vaak stijf, dus hebben veel pop en zijn stabiel op hoge snelheid. Meestal als beginner wil je geen full-camber board omdat deze wat minder vergevingsgezind zijn.

Rocker: Deze snowboards zijn een stuk flexibeler. Erg speels zijn deze boards. Dit betekent dat je er als beginner makkelijker tricks op kan lere. Echter blijft het board op hogere snelheid niet stabiel. Het is dus vooral leuk voor rails en grond-trucs. 

All-Mountain: Ik raad iedereen van elk niveau aan om ook in dit segment te kijken. Veel All-mountain boards bieden voor ieder wat wils en vaak zijn ze geschikt voor zowel beginners als ver-gevorderde snowboarders. Als je wat beter wordt in snowboarden weet je steeds beter wat je lekker vind boarden en waar jij meer waarde aan hecht. Maar als beginner kan je dit nog niet bepalen. Een all-mountainboard is dan een goede keuze omdat dit vaak het beste van beide werelden bezit. Zowel camber als rocker. Bijvoorbeeld camber tussen de bindingen en rocker daarbuiten. 

Hiernaast vind je een aantal voorbeelden van All-mountain snowboards. Wil je meer snowboards bekijken klik dan op de knop hieronder. 

 

Een aantal zaken zijn erg belangrijk bij het kopen van een snowboard. Het gaat om een behoorlijke investering dus wil je deze keuze goed maken. Hieronder een lijstje met een aantal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. 

Dit vormt een goede basis voor je verdere keuze. 

  • Hoe lang snowboard ik al?
  • Wat is mijn lengte en gewicht?
  • Wat is mijn schoenmaat?
  • Welke onderdelen van de berg snowboard ik meestal? Park, Piste, Off-piste?
  • Wat wil ik uitgeven?

 

kleding?

Welke keuze komt er kijken bij het kopen van een snowboard? Hiernaast zullen we het haarfijn uitleggen. 

Het is altijd handig om met een aantal zaken rekening te houden wanneer je gaat kijken naar een bestemming. Zo is het goed om een aantal dingen voor jezelf op een lijstje te zetten en dit mee te nemen in je overweging.

  • Met hoeveel mensen gaan we?
  • Wat is de leeftijd van de mensen die meegaan?
  • Gaan we vliegen of met de auto?
  • Hecht de groep meer waarde aan goed kunnen uitgaan of aan het
  • verkennen van de omgeving?

Je wilt ten slotte niet dat de groep waarvoor je gaat boeken het niet naar hun zin heeft. Klik op de knop hieronder om meer voorbeelden te vinden en inspiratie op te doen en je vind gegarandeerd de juiste bestemming. 

VEEL ARTIKELEN ZIJN MOMENTEEL IN DE AANBIEDING

KRIJG TOT WEL 25% KORTING

Het assortiment van 2018 is momenteel in de aanbieding. Klik op onderstaande knop voor een overzicht van mooie aanbiedingen.